Vårskidåkning/ spring skiing

20160412_154557_resized  20160417_115821_resized

Start at the Lauberhorn race                  Filip is looking for something in the snow

Så återstår nu endast 7 dagar av vår skidsäsong i Schweiziska Wengen. Det har varit lärorikt, tufft, roligt med mängder av snö under våra skidor. Ryggskador, knävärk och afterski, totalt har vi bemästrat dryga 104000 fallhöjdsmetrar i systemen Wengen, Grindelwald och Mürren och kommer till detta addera sommarens planerade glaciärskidåkning i Zermatt. Det har helt enkelt varit en fantastisk vinter med många nya möten med både lokala Wengenbor såväl som hitresta svenskar, engelsmän och holländare. Nu sammanfattar vi med bilder från de sista åken samt vårt podavsnitt ”Vårskidåkning” som blir vårt sista avsnitt från Wengen denna säsong.

För er som är sugna på att besöka Wengen nästa vinter eller förgylla er sommar med lite sommarskidåkning i Zermatt är det bara att höra av sig till Malin och mig, Just nu har vi dessutom inlett ett arbete med att ytterligare utöka medlemsförmånerna i skibum50plus Exclusive Club, och hoppas kunna berätta mer om detta längre fram. Det handlar bl a om randonee, heliski och lokala guider för offpistäventyr, men det bästa håller vi för oss själva så länge. Stort tack till er som besökt oss och Wengen i vinter och ett speciellt stort tack till: Oliver och Katja Kintzler med personal på Sunstar Alpine Hotell, Caroline Ogi, Sylvain Stefanazzi Ogi med personal på Schönegg Hotell och resturang 1903 samt Philipp Gertsch med personal på Central Sport. Avslutningsvis ett stort tack till Rolf Wegmüller på Wengen turism.
Lyssna till Vårskidåkning sista podden från Wengen 2016

DSC_0028  DSC_0023

Startbar at Lauberhorn This is a place to visit when coming to Wengen.

So now only 7 days remains of our ski season in Wengen, Switzerland. It has been instructive, tough, fun with lots of snow under our skis. Back injuries, bad knees and great après ski, overall we have mastered more than 104 000 vertical meters in the systems Wengen, Grindelwald and Murren and will add to this summer’s planned glacier skiing in Zermatt. It has simply been a fantastic winter with many new meetings with both locals as visitors from Sweden, Uk and the Netherlands. Now we summarize with pictures from the last the runs and our pod episode (in Swedish) ”Spring skiing”, which will be our last section of Wengen this season. For those of you who are eager to visit Wengen next winter or brighten your summer with some summer skiing in Zermatt, just get in touch with Malin and me, we have also initiated efforts to further expand member benefits in skibum50plus Exclusive Club, and hope to tell you more about this later. It involves, among other things randonee, heliskiing and local guides for off-piste adventure, but the best parts we keep for ourselves for so long. Many thanks to those of you who visited us and Wengen in the winter and a special thanks to: Oliver and Katja Kintzler with staff at Sunstar Alpine Hotel, Caroline Ogi, Sylvain Stefanazzi Ogi with staff at the Hotel Schönegg  and resturant 1903 and Philipp Gertsch with staff at the Central Sport. Finally, a big
thanks to Rolf Wegmüller at Wengen tourism.

DSC_0019  DSC_0024

varskidakning  varbild

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: