Gunnar Burenius gästbloggar

Gunnar Gästbloggar på skibum50plus

Så är det dags för en medlem att gästblogga om sin upplevelse i Wengen

Gunnar i härliga svängar på pist nr 9 Grindelwald.

(English below)

Soliga skiddagar i Jungfrau pisterna tillsammans med Skibum50+ teamet Malin & Filip. Mars- April 2017. Vår i Wengen men fortfarande kall vintersnö på Birg / Schilthorn & Piz Gloria! Det blev i sig en ”höjdare”!
Efter en fantastisk skidvecka med Wengen som bas sitter jag nu i Oslo och summerar intrycken. Mycket tack vare ert hjärtliga och trevliga värdskap/sällskap Malin & Filip blev min vecka en fin upplevelse. Stort tack skall ni ha!

Brandegg: Tv Malin Mitten Filip, Th Gunnar.
Första dagens goa lunch i Brandegg, en kanonstart på vecka. Turgubbe som man var denna gång, strålade en värmande sol på oss alla 6 skiddagarna! Sehr anständig von dem Wettergott gemacht, oder wie??!!
Efter tre bra dagar med proffsig pistvisning a la Skibum 50+ i Wengen/Kl. Scheidegg/Eigergletscher så Grindelwald/First/Oberjoch samt Onsdag Mürren/Birg/Schilthorn…
… Var det dags för egen utforskning av pisterna. Enligt mitt winnercard blev det ca 40,000 höjdmeter och 28 mil under laggarna!

Lauberhorn Wengen

Här första åk från Lauberhorn kl. 09:30 blev en liten utmaning med Hendryx Purple Haze, på stenhård nypistad backe, men när solen efter någon timme gjort sitt och sorbet-snön var att åka på, gick det super att surfa på alla uppkörda valla! En härlig upplevelse!
Jag kom att gilla Birg/Schilhorn backarna bäst, den kalla snön bidrog stort, men också bra variationen, först branta partier som man kommer upp i speed, så långa, breda glidarbackar för speed carving!

Riggli Black 9 med siste Kvikk Lunsjen!

Summa summarum:
Uken ble så bra som jeg drømt om! Så mange takk til dere to!

Best hilsen Gunnar
 Lykke til med racet Filip!

 

Guest blogger to day, Gunnar Burenius 

Sunny skiing days in the Jungfrau ski run with Skibum50 + team Malin & Filip. March-April 2017. Spring in Wengen but still cold winter snow on Birg / Schilthorn and Piz Gloria! It was in itself a ”big shot”!
After a fantastic ski week in Wengen as the base I now sit in Oslo and summarizes the impressions. Much thanks to your sincere and friendly hospitality / the company of Malin and Filip made my week a nice experience. Many thanks you to you both!
The first day’s lunch in at the nice Brandegg, a great start of the week. Lucky hurt as it was this time, beamed a warm sun on us all 6 ski days! Sehr decent von dem Wetter Gott gemacht, oder wie ?? !!
After three good days with professional ski tour a la skibum 50plus Wengen / Kl. Scheidegg / Eigergletscher so Grindelwald / First / Oberjoch and Wednesday Murren / Birg / Schilthorn …
…  it was time for my own exploration of the slopes. In my winner card it was approximately 40,000 vertical drop and 280 km under my skis!
This first run of the Lauberhorn at. 9:30 was a little challenge with Hendryx Purple Haze, new groomed slope, but when the sun shined for an hour and made its sherbet-snow.

it went super surfing all shoved wax! A delightful experience!
I came to the conclusion that  Birg / Schilhorn slopes was the best, the cold snow contributed large, but also good variation, first steep parties coming up in speed, so long, wide slope for speed carving!

Riggli Black 9 with last Kvikk Lunsjen!

Best regards

Gunnar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: