Soul skis

Snart är vintern här, dags att tänka skidor!

turquoise summer  Soul logo

Förra veckan besökte vi Sveriges framsida, Göteborg och vårt MTR tåg gled sakta in mot centralstationens perrong och en sjudande färgstark stadsmiljö. Hamnstaden framför alla andra med kända varumärken som Håkan Hellström, Singoalla (Göteborgs kex) för att nämna två i en aldrig sinande rad.

Ett varumärke urskiljer sig dock från mängden och det är Soul Skis som var målet för vår resa. I skuggan av landmärket läppstiftet tog vi oss från de centrala delarna ut till Västra Frölunda för att bevittna mångårig, kulturhistorisk och traditionell svensk skidtillverkning i nyare modern tappning där hantverkskunnandet, kärleken till materialen, sökandet efter känslan i pisten och pudret vävs samman till en gemensam själ ämnat att bringa skidåkaren ännu mer glädje och vilja att söka sig ut i backarna . Vi träffade männen bakom Soul Skis, Kristian Berggren och Martin Nilsson en alldeles vanlig dag i skidfabriken där intressanta samtal om känsla, ödmjukhet, material och kärleken till snö diskuterades ackompanjerad av ljudet från tryckluft och doften av genuint trä, pulverkaffe och Wienerbröd från anrika Johnséns konditori.

Vi på skibum50plus är stolta över att kunna presentera Soul Skis som våra nya partners och sponsorer inför vintersäsongen 2017. Ett samarbete som öppnar upp för er medlemmar att dels testa skidor från Soul Skis på plats i Wengen, Schweiz och möjligheten att förmånligt  bli ägare till ett stycke modern svensk skidhistoria med ständigt nytänkande, utveckling baserade på tillverkare/utvecklare som själva tillbringar stor del av sin tid på skidor de själva älskar att ständigt förbättra och utmana.

Profile 2 BW

Soon the winter is here! Time to think about skis.

Last week, we visited the front face of Sweden, Gothenburg and our MTR train glided slowly toward the central station platform and a vibrant colorful urban environment. The port city above all others with famous brands like Håkan Hellström, Singoalla (Gothenburg biscuits) to name two in a never-ending series.

However one brand distinguishes itself  from the crowd and it’s Soul Skis which was the goal of our trip. In the shadow of the landmark ”the famous lipstick” we went from the central region to the Västra Frölunda to witness many years, cultural and traditional Swedish ski manufacturing in a newer modern style where craftsmanship, love of materials, the search for the sense of  the piste and powder are woven together into a common soul intended to bring the skier even more joy and willingness to seek out the slopes. We met the men behind Soul Skis, Kristian Berggren and Martin Nilsson a very ordinary day on the ski factory where interesting conversations about emotion, humility, materials and love for snow was discussed accompanied by the sound of compressed air and the smell of genuine wood, instant coffee and Danish pastries from the venerable Johnséns confectionery .

We at skibum50plus is proud to announce Soul Skis as our new partners and sponsors for the winter season in 2017. A partnership that opens up to you members partly to test the skis from Soul Skis on location in Wengen, Switzerland, and the ability to bargain become owners of a piece of modern Swedish ski history with constant innovation, development based on manufacturer / developer who themselves spend much of their time on skis they love to constantly improve and challenge.

martin på kam 4 kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: