Bergshotellet i Järvsö

Bergshotellet i Järvsö

Ny medlemsförmån 10% medlemsförmån mellan V2 – V7

Den 16-17 December hade vi vårt försäsongsevent i Järvsö, något som vi planerar även till nästa skidsäsong. Här finns intentionen att göra dessa dagar till något av en möjlighet för medlemmarna i skibum50plus Exclusive Club att träffa likasinnade, ta del av klubbens arbete och lära känna oss bättre.

Bergshotellet i Järvsö är ett fantastiskt hotell beläget på sydsidan med ski in, ski out läge. Du tar dig snabbt upp på berget och kan njuta av den underbara utsikten över Ljusnans dalgång, de blånande bergen som vintertid oftast är täckta med härlig snö. Det här är verkligen hjärtat i Hälsingland och hit kan du ta dig med tåg på några timmar och med bil ca 3,5 h. Föredrar du buss så stannar Härjedalingen i Järvsö.

  

Bergshotellet erbjuder moderna rum och i restaurangen avnjuter du en härlig frukost innan skidåkningen eller tar del utav vällagad mat under middagen. På undre plan finns den nya skid shopen med allt du kan tänkas behöva, där köper/ laddar du också ditt ski pass och hyr dina skidor snabbt och enkelt. Vårt samlade intryck är glad och serviceinriktad personal som sätter gästen i centrum. Restaurangen är en oas av vackra intryck, goda smaker, en plats att varva ned och njuta på.

Bergshotellet i Järvsö

 

Eftertanke Restaurang i skidbacken

  

Vi stannade också till vid restaurang Eftertanke, restaurangen mitt i backen för dig som vill njuta av god mat i en miljö som verkligen frammanar till eftertanke och tid till reflektion, där den ligger placerad i en fantastisk miljö.

Eftertanke

Järvsö och skidåkningen då?

 

Det fanns en gång i tiden en slogan som sa Järvsö Sveriges närmaste Alp!

Det är också den känsla vi fick under vår skidåkning. Miljön och bergsterrängen, hur det vackra Järvsö är beläget som ort och skidbackarnas variation, snön och hur prepareringen sköts är på absoluta toppnivå. Som vana åkare i alperna och då mestadels i Wengen så känner vi verkligen att det finns beröringspunkter. Historiken är också lockande då denna skidbacke var Sveriges andra skidbacke efter Östersund. Redan från start 1937 höll Järvsöbacken som då gick under namnet Öjeberget internationell nivå och var vid tiden Sveriges största skidbacke.

Järvsöbacken

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: