Mürren

Skidåkning i Mürren

shiltgrat

Skidåkning i Mürren

Vi gjorde en utflykt till grannbyn Mürren, även denna by vilar på historisk mark då det gäller alpin historia. Det fantastiska med Wengen är just den centrala placeringen i ett utav Schweiz mest kända och välbesökta skidområde, Jungfrau där Grindelwald och Mürren nås med god logistik. I Mürren startade Sir Arnold Lunn Kandahar ski club 1924, i dag med kända tävlingsåkare som David Ryding Storbrittanien, Daniel Jyule Schweiz. Namnet kommer från fältmarskalken Earl Roberts of Kandahar som tog sitt namn från det lyckade fältslaget i Kandahar, Afghanistan 1880.

Symboliken och den brittiska äventyrslustan och envisheten speglar väl av sig i de krävande och varierande pisterna som Mürren erbjuder, naturligtvis så finns här en lift med namnet Kandahar. Mürren erbjuder många svarta pister, fantastisk offpist mellan backarna och i ren off-pist teräng. Här ligger också Schilthorn, mer känt som Pitz Gloria från Bondfilmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst” där rafflande skidåkningsscener spelades in av Willy Bogner junior, där börjar skidåkningen på 2970 meter med en rafflande svart pist, eller för den som vill och kan, ligger baksidan av schilthorn öppen för järv off-pist åkning. För den intresserade har skibum50plus Exclusive Club, tillgång till kunniga lokala guider på plats. Här körs också det årliga eventet Inferno-Rennen som vi berättat om tidigare.

DSC_1608

We made an excursion to the neighboring village of Murren, even this village rests on historical ground when it comes to alpine history. The great Wengen is just on central location in one out of Switzerland’s most famous and popular ski area, the Jungfrau. Grindelwald and Murren are accessible by good logistics. In Murren Sir Arnold Lunn started the Kandahar Ski Club in 1924, today with known racers like David Ryding, Great Britain, Daniel Jyule Switzerland. The name comes from Field Marshal Earl Roberts of Kandahar, who took his name from the successful field team in Kandahar, Afghanistan 1880.

The symbolism and the British touch of adventure and stubbornness reflects well in the demanding and varying slopes that Mürren offers, of course, here’s a lift with the name Kandahar. Mürren offers many black runs, fantastic off-piste between the slopes and in pure off-piste-terrain. Here you also find the Schilthorn, better known as the Pitz Gloria from the James Bond film ”On Her Majesty’s Secret Service”, where thrilling skiing scenes was filmed by Willy Bogner junior, here the skiing begins at 2970 meters with a thrilling black pist, or for those who are willing and able, the back of the Schilthorn is open for wolverines off-piste skiing. For those interested  skibum50plus Exclusive Club,have  access to knowledgeable local guides in place. Mürren also runs the annual event Inferno-Rennen that we wrote about earlier.

Watch the skiing scenes from James Bond filmed in Mürren. Note the fastest way down to Lauterbrunnen in the end of the film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.