Wengen one of its kind

Wengen and Lauberhornrennen

lauberhornrennen

Vi summerar en fantastisk skidfestival som vi väljer att benämna denna världscupshelg, Lauberhornrennen i Wengen, Schweiz. One of its kind och höjdpunkten i den alpina världen. Schweizarna går man ur huse och människor från hela världen åker till Wengen för att uppleva detta evenemang. Vi har mött engelsmän, amerikaner, svenskar och norrmän på plats. En fantastisk stämning där alla skidåkare hyllas av alla för sina prestationer oavsett vilken personlig åkare man har som favorit. Välkommen till landet där även föråkarna får stående ovationer. Stämning och gästfrihet genomsyrade dessa dagar både i pisten och i byn där det knappt gick att ta sig fram på gatorna i myllret av firande alpinälskare.

fondue

Här tillagas ostfoundue i målområdet av några i publiken.

skievent

Stämningen efter då Norges store man Henrik Kristoffersen krönts till dagens vinnare av slalom under gårdagens avslutande race, går inte att ta miste på. Det är som om festen aldrig vill ta slut. Vår egen Mattias Hargin såg för en stund ut att ha en pallplats på gång men avslutade på en förtjänstfull 6 plats med värdefulla FIS poäng att addera till sin portfölj.

walkfrominnerwengen  innerwengen

Vi vandrar hem omgivna av ett bedårande landskap och ser nu fram emot egen skidåkning i  systemen  Wengen, Mürren och Grindelwald över säsongen.

 

We summarize a fantastic ski festival that we choose to call this weekend’s alpine World Cup, the Lauberhornrennen in Wengen, Switzerland. One of its kind, and the highlight of the Alpine world. The Swiss people fill the streets and people from all over the world go to Wengen to experience this event. We have met Englishmen, Americans, Swedes and Norwegians in on location during the races.

A fantastic atmosphere where all skiers hailed by all for their performance regardless of which personal skiers people have as favorite. Welcome to the land where even pre skiers gets a standing ovation. Ambiance and hospitality permeated these days both on the slopes and in the village where there it was barely to get through the streets of the multitude of celebrating alpine lovers.

Here some of the audience are making ostfoundue in the Finnish area.

The atmosphere after Norway’s great man Henrik Kristoffersen  was crowned to the winner of today’s slalom during yesterday’s final race, can not be mistaken. It is as if the party never wants to end. Our own Mattias Hargin looked for a moment to have a podium on going but finished on a creditable 6th place with valuable FIS points to add to his portfolio.

We walk home surrounded by an enchanting landscape and now look forward to our own skiing in systems Wengen, Mürren and Grindelwald over the season.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: