Ski bum living

snowpen  eiger

Snowpenair
I dag lördag är det säsongsfinal i Wengen med mäktig konsert uppe bland bergen vid Kleine Scheidegg. Mäktigt inramad av Eiger, Mönch och Jungfrau. Här har tidigare artister som Bryan Adams, Roxette och Ronald Keating spelat och i år gästas Snowpenair av bl a Container6, Die fantastiche vier, Patent Ochsner, kanske mindre kända hos en svensk publik om än Wengen i går fylldes till bredden av nyanlända skidåkare och musikälskare, bland dem flertalet svenskar.

Livet för oss rullar vidare i vår lilla personallägenhet. I går köpte vi en burk chiliconcarne som vi hettade upp med vatten från vår vattenkokare. Krävde två uppkok innan vi kunde tömma det varma innehållet i våra kåsor. Till detta serverades taco chips och creme fraîche vid vårt runda rumsbord. Stämningen lyrisk omgivna av pjäxor, torkande innerskor och skidstrumpor. På bordet också toko vallan som skall rädda den sista glädjen i vår pågående vårskidåkning som ovallat kan bjuda på oanat motstånd. Planen nu är att lägga så mycket skidåkning som möjligt i Wengen för att sedan övergå till Mürren då Wengen stänger den 17:e. Vi förbereder även vår mellan-akt i Grenoble och den stora mässan för ski resorts Mountain Planet 13 – 15 April.

Snowpenair
Today, Saturday is the season finale in Wengen with a powerful concert up in the mountains at Kleine Scheidegg. Impressive backdrop of the Eiger, Monch and Jungfrau. Here earlier artists such as Bryan Adams, Roxette and Ronald Keating played and this year Snowpenair will host by, among others Container6, Die fantastiche vier, Patent Ochsner, perhaps less known to the Swedish public even if Wengen yesterday was filled to the brim with newcomers skiers and music lovers, among them several Swedes .

Life for us further into our small staff apartment. Yesterday we bought a jar chiliconcarne we introduced heat into the water from our kettle. Called two rehash before we could empty the hot contents in our kups. To this was served taco chips and cream fraiche at our round table room. The atmosphere lyrical surrounded by ski boots, drying inner boot and ski socks, on the table also Toko wax that will save the last joy of our on-going spring skiing as un waxed skis can offer unimagined resistance. The plan now is to put as much skiing as possible in Wengen and then move on to Mürren then Wengen closes on the 17th. We are also preparing our mid-act in Grenoble and the big fair for ski resorts, Mountain Planet April 13 to 15.

DSC_1698  scot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: