Skidlärarutbildning med SLAO, steg 1- ski instructor course

slao  stadjan

Tillbaka i Stockholm från en veckas intensiv skidlärarutbildning steg 1 i Idre. En fantastisk vecka med betoning på rolig men också ett tufft schema med skidåkning från morgon till kväll kombinerat med teori och skrivning. Hur skulle detta vara för en åkare i kategori skibum50+ var frågan vi ställde oss innan denna utbildning. I dag har vi svaret. En fantstisk utbildning som utvecklar både den egna skidåkningstekniken, förståelsen för mekaniken bakom skidåkningen och den pedagogik som ligger till grund för att lära andra åka skidor på en grundläggande nivå. Detta var första skidveckan på året vilket kändes i knän, rygg och leder. Stundtals tog åldern ut sin rätt och vis av erfarenhet, trots en hel del förberedande träning så hade mer träning varit på sin plats. Yoga och styrketräning i kombination är något som både tränar upp styrkan men också rörligheten.

Back in Stockholm after one weeks intensive ski instructor training, level 1 in Idre. An amazing week with emphasis on having fun but also with a tuff schedule with skiing all day   late in to the evening. This combined with theory and tests. How would this affect a skier in the category skibum50+ was a question we asked our selfs before this education. Today we have the answer. This was a fantastic course that develops both the skiing skills and techniques, the understanding of the mechanics behind skiing and the pedagogical needs for teaching others how to ski on a basic level. This was the first skiing week of the season and it felt through out the muscles, knees and back. From time to time reminded of age and wise of experiences with some training before, more training would have been great. For all skiing our advise is to be prepared with both training the strength  and some yoga to develop your flexibility.

pernillawiberg

Efter SLAO utbildningen avrundade vi med gemensam middag på Pernilla Wibergs hotell, här lite mingel innan Middagen. Längst fram till höger i bild utbildningskollega Gabbi som visade starkt ledarskap i vår gemensamma utbildningsförevisning inför gruppen.

Men så, en fantastisk utbildning är ju inget utan de ledare som engagerar sig, delger sin fulla kompetens och knyter ihop detta med ett värdskap och en ödmjukhet som väcker förtroende och skapar ett konstruktivt pedagogiskt rum att växa i tillsammans.

Våra ledare från SLAO Carl, Jonte och Hedlund + medföljande praktikant, förtjänar egentligen ett helt eget inlägg baserat på den briljans de uppvisade tillsammans med oss alla deltagare. Rekommenderar verkligen en utbildning i Slaos regi.

After the SLAO course we had a common dinner at the Pernilla Wiberg Hotel in Idre. This picture shows mingle before the dinner. In front to the right the study colleague, Gabbi who showed a great leadership in our common ski instruction demonstration in front of the team. But of course, there is no great course without its leaders. Here our course leaders from the SLAO organization – Carl, Jonte and Hedlund with assistant off trainee made this course outstanding with delivering their highest level off competence, leadership, humble attitude who made a great impression and developed a pedagogical room to grow and develop in.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: