Épernay, Champagne, afterski med klass/ afterski with class

DSC_0270

Nu i Båstad , Sverige för några härliga dagar på Riviera Strand hotell och en tillbakablick på vårt besök i Champagne. Vår andra vinprovning ägde rum i huset Mercier där vi fick prova Brut, Rosé, Reserva samt åka en guidad tur i tåg under aveny de Champagne i jättelika vinkällare. På bilden syns Herr Merciers Champagnetunna som han lät skapa genom en sammanslagning av flera vingårdar då han var i 20 års åldern. Tunnan är byggd av 150 ekar och drogs av 24 oxar samt 20 hästar. Ett projekt för att kunna leverera mer till en bredare publik.

Now in Båstad, Sweden for a couple of glorious days on the hotel Riviera Beach and a short resumé of our visit in Épernay, Champagne. Our second wine taste took place on the house of Mercier there we tasted, brut, rosé and reserva. We also joined a guided tour through the huge wine cellars under avenye Champagne. On the picture Mr Merciers great Champagne barrel built of 150 oks, pulled by 24 oxes and 20 horses. This projekt developed during hes 20 years age was a first attempt to unite a cooperation of vinyards and houses to be able to deliver Champagne to more consumers.

DSC_0279

Vinkällaren/ The wine cellars.

DSC_0284

Vinprovning på Mercier/ wine tasting on the house of Mercier.

DSC_0248

Självklart besökte vi anrika Moët & Chandon för att inhandla olika vintage champagner samt favoriten Dom Périgno. Of corse we made a visit on the great house of Moët & Chandon to by some vintage Champagne and the favorite Dom Pérignon.

20150806_120925

Till sist tog vi bilen och körde efter inbjudan ut till det lilla huset Boude Baudin där vi möttes av direktören själv och fick en visning av vinkällare, odlingar samt produktionshallen.

At last we visited the small house of Boude Baudin outside Épernay and was showed the wine cellars, vineyards and productions by the manager him self.

20150806_121227  IMG_3980

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.