Vandring i Wengen vår afterski/ Trekking in Wengen our after ski

_DSC2732

Vi anlände  till Le Clos Raymi Hotell i Èpernay, Champagne, i går. Sitter nu på detta anrika men ändå enkla och familjära hotell och avrundar vårt besök i Wengen. Wengen är ju traditionsbärare av alpin utförsåkning tillsammans med Mürren och de andra grannbyarna. Men hur är då sommaren på denna exklusiva ort.

Vi testade vandring runt två utav alla möjliga kombinationer som finns. Här räknas inte kilometer som tex på Kungsleden mellan Nikkaloukta och Abisko där våra vänner snart inleder Fjällräven Classic 2015, denna gång utan oss. Nej här räknas distanserna i tid vilket överraskade men snabbt blev en favorit förstås.

_DSC2750

Det är hög höjd då vandringen bl a sker uppe där backarna annars ligger välpreparerade vintertid. Nu betar korna där och de vackra välskötta stigarna tar oss igenom en vidunderlig utsikt. Även här är servicen på toppnivå efter lederna med rastplatser och möjlighet till vällagad Schweizisk mat för den som inte tar matsäck med sig. Med vår erfarenhet av att ha vandrat totalt 1100km respektive 660 km efter Kungsleden i Sverige, konstaterar vi att den stora skillnaden är just latituden och ansträngningen i nedgång såväl som uppgång i terrängen. Det skall nämnas att det finns olika svårighetsgrader och du väljer själv om du tar linbanan upp, spatserar några kilometer för att sedan ta en kall öl i solen innan du tar tåget ned igen, eller om du går all in.

_DSC2600

We arrived at Le Clos Raymi Hotel, Champagne yesterday. Right now sitting att this ancient and homely hotel and make a resume over our stay in Wengen. Wengen is a rich tradition carrier of the alpine skiing together with Mürren and the other close by villages. But what do they offer in summer time on this special and exclusive resort? We tested trekking on two of the various treks available. Here they don’t count kilometers as they do on for example the Kings trail in Laponia, between Nikkaloukta and Abisko there our friends just are about to walk the Fjällräven Classic 2015. Now here they count distance in time which surprise us but soon was a favorit.

_DSC2648

The trekking is on high altitude when most trails are in or nearby the slopes that is filled with lovely snow during the winter. Now the alp cows are eating the healthy grass to produce milk, cheese and chocolate of the highest of qualities.The views are amazing, you need to see it! On well prepared trails with places for breaks, food facilities with great Swiss dishes and high service level you make your own choice if making it the hard way or more the more convenient way. You have cable car to the top and possibility  to take the train on different stations.

With our experience of walking 1100km respective 660 km after the Kings trail in Sweden we make the conclusion that the big differences is the altitude.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.