Recension av Björkliden/ in english below

image

Det här är våran recension av Björkliden som kommer att kompletteras med vårt eget skid raiting index i menyn.
Björkliden erbjuder fantastiska omgivningar med sina vackra fjäll, invid Torne träsk i norra Lappland. Enklast tar du dig hit med tåg eller flyg. Det är ca 150 mil från Stockholm. Närmaste större stad är Kiruna.

Skidorten har 23 pister varav den längsta mäter 3300 meter.
Högsta fallhöjd är 530 meter och det finns 5 liftar men inga sittliftar eller gondoler. Öppet mellan Februari och mitten av Maj.

Boende:
Vi bodde på Hotell Fjället med halvpension.
Personalen var mycket trevlig och omtänksam, anläggningen var verkligen njutbar med sina underbara vyer mot fjällen. Vårt dubbelrum var ganska litet men mycket komfortabelt, samt med en hissnande utsikt mot den kända Lapporten. Frukosten var omfattande och rätterna under middagarna höll hög kvalite, speciellt rätterna från a la carten.
Bland problem vi stötte på kan nämnas den något svajiga organisationen under middagsserveringen, som bl a resulterade i en missad beställning, att vi fick in dryck samtidigt med maten och att en bordsreservation missades vid ett tillfälle. Vår konklusion är att det finns brister i organisationen kring serveringen, finns det över huvud taget en hovmästare?
Hur som helst vill vi understryka att vi var mycket nöjda med helhetsintrycket av vår vistelse!

image

 

image

Skidåkningen
Ski in – ski out läge
Fantastisk skidåkning med nästan samma snöförutsättningar som i centrala Europa. Stor variation mellan pisterna och även bra områden för freeski åkare samt möjlighet till heliski. Naturligtvis finns även fina områden för snowboarders såväl som barnbacke för de små oerfarna åkarna. De preparerade pisterna var oerhört fina och väl preparerade. Stundtals kändes det som om de designats för härlig carving.
Vår favoritbacke var ”Karven” och vi testade även den svarta pisten Rallarsvängen bland de nedfarter vi testade. Tillgängliga svårighetsgrader är Svart, röd och blå.

image

Nattlivet på hotell Fjället/ Rallarbaren

Nattlivet startar egentligen redan under eftermiddagen med en utav de bästa afterski vi upplevt. Mycket välbesökt och en härlig interaktion med publiken, härlig covermusik spelades och detta var verkligen en kul och underhållande tillställning. Senare besökte vi nattklubben, det finns egentligen inte så mycket att säga om den men vi saknade verkligen en live DJ, annars var det ett väl tilltaget dansgolv med en bra ljussättning

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: