Hälsingland och Järvsö i midsommartider

 

JarvsoMidsommar, alla festers fest, under sommarhalvåret, i alla fall om du är svensk. En högtid kantad av traditioner med viss variation från familj till familj men med många gemensamma nämnare där dans runt stången är en utav dem.

Och för skidälskaren? Ja lite beroende av hur mycket du använder dig av begreppet

älska snö. Även många skidåkare njuter ju av sommaren även om vi ibland uppfattar sommarhalvåret som en enda lång after ski, i väntan på det vita guldet. Denna midsommarafton 2019 styrde vi kosan till destination Järvsö, väl medveten om det anrika och traditionsrika midsommarfirandet i Järvsö.

Succén var nästan given då Järvsö som resort/ destinationen vuxit enormt de senaste åren där samarbete, marknadsföring och innovativt tänkande tagit byn som en gång kallades Sveriges närmaste alp till helt nya höjder.

Fler skidbackar i Järvsöbacken, ny 6-stols lift, en utav Europas bästa bike-parks, Bergshotellet med ski shop och ski in och ski out, inspelningar av wild kids samt Järvzoo med sin trätrall att skåda djur ifrån, och så detta härliga event, svensk midsommar då den är som allra bäst.

Vi började med att inta ett bord på anrika Stene gård där Monika med personal levererade en fantastisk lunchbuffé samtidigt som vi fick äran att se och lyssna på folkmusik, uppleva dansen kring midsommarstången för att sedan runda av med ett besök på Lill-Babs museum.

Allt förpackat med genuinitet, kärlek och passion för den kulturskatt Järvsö förvaltar som en del utav Ljusdals Kommun i Hälsingland.

Så då avslutningsvis vad fick skidåkaren i oss ut utav detta? Ja en unik utsikt från Stene gård med den vackra Järvsö kyrka invidd Ljusnan, men bortom kyrktornet kunde vi glädjas åt synen av Järvsöbacken, 6-stols liftens toppstation och Bergshotellet.

Det är midsommarafton och nu vänder det!! Snart väntar en pist för oss alla att njuta i. Kanske får vi se just dig i Järvsö på något utav våra skid-event för medlemmar som vi hoppas kunna genomföra i början av säsongen,  välkommen till Hälsingland!

midsommar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: