Skistar höjer åter sina priser

bliz

Förra året höjde Skistar priserna på liftkort med 5,9% och nu har man beslutat att ytterligare göra en kraftfull höjning till säsongen 2019/2010

Vad tycker vi om det? Hela fenomenet kommer vi att ta upp i podden skiers Podcast  men här en kort reflexion i bloggen

Då antalet utförsåkare faktiskt minskar tycker vi att marknaden borde satsa på att ha dynamiska priser på liftkorten och dessutom att bättre fördela skidåkarna mellan hög och lågsäsong. Detta handlar ju dessutom om att vi skidåkare måste se lågsäsongs-veckor som mer attraktiva.

Den fantastiska känslan att slippa köa i lifterna, få ett bord till den härliga lunchen mitt i solen, minska risken för påkörning, dvs högre säkerhet i backen. Så lägre priser, fler skidåkare på snö och nya generationer skidåkare som garanterar en god finansiell ställning för destinationerna i hela branschen.

Viktigt att understryka är också att det kan vara lätt att pin-pointa enbart Skistar i detta, för med handen på hjärtat krävs att hela skidindustrin moderniserar sitt tänkande och arbetar ihop med fler krafter för att just trygga basen av betalande skidåkare i systemen totalt sett och inte fastna i överbelastade skidorter under högsäsong där höjda liftkortspriser skall kompensera att allt färre faktiskt åker skidor utför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.