Alla på Snö

Alla på Snö!

 

Skidsäsongen går mot sitt slut, dags att summera! Schweiz levererar som alltid då det gäller kvalitet, upplevelse och en skidåkning utöver det vanliga i en fantastisk miljö. Fantastiska månader i Wengen, Jungfrau Region,  där vi dels hade ett ett eget team som ställde upp i Inferno-Rennen i grannbyn Mürren, detta världens längsta störtlopp på ca 1,5 mil.

Vi samlade också ett härligt gäng till vår skibum50plus-vecka i Wengen där medlemmar samlades för gemensam skidåkning, after ski, och utflykter till Grindelwald, Mürren och gemensamma kvälls-event.

Ja! Du skall absolut känna dig välkommen som en i gänget om just du vill bli medlem.

Ja! Vi älskar skidåkning det är ingen hemlighet och vi vill gärna ser fler på snö i en sport som är en del utav vårt kulturarv såväl här i Sverige som i alperna, och inte minst i Schweiz där den alpina skidåkningen som sport grundlades av britterna i mitten av 1920-talet.

Sen kan nämnas att de första skidor tillverkade av människa, är hittade via utgrävningar gjorda i Ryssland med en betydligt äldre datumstämpel.

Ser vi till den alpina utvecklingen under 1940-talet så sticker Sverige ut med skapandet av parallellslalom som tävlingsgren skapad av Nisse Sköldmark i Edsbyns slalombacke, i Hälsingland 1948 för att öka publikattraktionen för sporten.

Så vad är alpin skidåkning förutom en fartfylld rolig sport på snö där allt från nybörjare till alpina racers njuter av det vita guldet runt om i världen i allt från låglänta kullar till branta berg och alpsluttningar på flera tusen meters höjd.

Jo det sammanfattande ordet är hälsa, en hälsosam livsstil där rörelse med kroppen, frisk luft och gemensam glädje stärker såväl ung som gammal. Vi vill förutom att erbjuda gemenskap vara en del utav ett hälsofrämjande arbete och stödja verksamheter som får fler unga att börja med alpin skidåkning och i vår egen verksamhet få fler äldre att fortsätta åka utför högre upp i åldrarna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: