In love with Switzerland

 

tschuggen  memb

Nu börjar skidsäsongen gå mot sitt slut men det innebär bara mer roligt arbete för oss. Nu summerar vi vårt arbete och vår säsong i Wengen samt förbereder möjligheten för fler medlemmar att få njuta av högklassig skidåkning i underbara Schweiz till nästa säsong.

Försäsongen börjar planeras redan nu, först ut är vårt erbjudande att följa med mig och Malin till vackra Zermatt med sommarskidåkning på Plateau Rosa och vandring i Alperna 25 – 30 Juli i sommar. Vi bor tillsammans på Marilyn Dutle-Perrens vackra Chalet Ulysse.

Vi kommer också att arbeta med förändringar på vår blogg göra det lättare att boka samt utöka medlemsförmånerna i skibum50plus Exclusive Club. Säsongen i Wengen har varit fantastisk och utvecklande men också tuff och påfrestande. Att bo på en mycket begränsad yta utan möjligheten att fullt ut tillaga mat själva och att stå i pisten i stort sätt varje dag har satt oss på prov. Glädjen att ta emot gäster och guida har varit de stora höjdpunkterna med bl a utflykter till Grindelwald och Mürren.

Vi känner oss väl förtrogna med skidsystemen, restauranger och annan service och har lärt känna många personer på orten. Intrycket så här långt är att Schweizarna är konkreta och raka, trevliga och utåtriktade och lägger ned ett stort arbete och omsorg på sina arbetsuppgifter. Noggrannhet, service och kvalité är honnörsord. Från besökare har vi ofta fått frågan varför vi valt Wengen bland många andra skidorter i Schweiz?

Det första som väckte vårt intresse var framförallt ortens gedigna alpina historia, Wengen är verkligen originalet sett till den alpina åkningens historik. Att så många Schweizare väljer orten var också något vi reflekterade över. Att antalet fransmän, österrikare och italienare också föredrar skidåkningen här var ytterligare en vägvisning för oss. Att sedan flera världskända alpina atleter uttalat Wengen som alpernas bästa skidåkning med den erfarenhet de har av ett betydande antal skidorter gjorde oss naturligtvis mycket nyfiken.

För bokning kontakta oss på travel@skibum50plus.com

DSC_1726  DSC_1413

Now the ski season is coming to an end but that just means more fun job for us. Now we summarize our work and our season in Wengen and prepares the possibility for more members to enjoy the high-class skiing in the wonderful Switzerland for next season.

Pre-season planning starts right now, first up is our offer to accompany me and Malin to the beautiful Zermatt with summer skiing on the Plateau Rosa and hiking in the Alps July 25th to 30th in the summer. We live together on Marilyn Dutle-Perrens beautiful Chalet Ulysse.

We will also work with changes on our blog to make it easier to book and expand member benefits in skibum50plus Exclusive Club. The season in Wengen has been fantastic and challenging but also tough and challenging. To live on a very limited area without the ability to fully cook the food ourselves and to stand on the piste in a big way every day has put us to the test. The joy of receiving guests and the guiding has been the major highlights that includes excursions to Grindelwald and Murren.
We are familiar with the ski systems, restaurants and other services and have come to know many people in the area. The impression so far is that the Swiss people are practical and straightforward, pleasant and outgoing and spends a lot of work and care in their work. Accuracy, service and quality is the watchword. From visitors, we have often been asked why we chose Wengen, among many other ski resorts in Switzerland?

The first thing that attracted our interest was above all the resort’s extensive alpine history, Wengen is really the original in terms of the Alpine skiing history. That so many Swiss, choose the resort was also something we reflected upon. The number of French, Austrians and Italians who also prefer the skiing here was another way-finding for us. Then several world champions alpine athletes hold Wengen explicitly for the best skiing in the Alps with the experience they have of a significant number of ski resorts made us naturally very curious. For bookings contact us on travel@skibum50plus.com

DSC_1720 DSC_1470

2 kommentarer på “In love with Switzerland

Add yours

  1. Intressant sommaretbjudande, vi är 2 vuxna och 2 tonåringar 17år. Hur bokar vi?
    Hälsar Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: