1:a Veckan i Wengen – First week in Wengen

marycaf  DSC_0605

Nu har vi varit i Wengen en vecka och vi har  hunnit med att upplevda en hel del. Som att följa uppbyggnaden av Lauberhornrennen, se helikoptrarna frakta utrustning till de olika delsträckorna och se världcupsbyn i centrum byggas upp. Vi har också provätit på flera restauranger för att öka vår kännedom och kunna guida våra gäster rätt. Här en bild från Marys Café vid målhanget för Lauberhornrennen (Inner Wengen). Fantastiskt mat och goda soppor. Wengen har verkligen allt. Naturligtvis högklassig Schweizisk mat, men också det bästa från både det franska, tyska och inte minst det Italienska köket. Skidåkningen då? Ja sammanfattningsvis är vi benägna att hålla med den svenska världsstjärna som sagt att Wengen har alpernas absolut bästa skidåkning. Dessutom är hela systemet fantastiskt där orterna Mürren och Grindelwald är lättillgängliga från Wengen. Lauberhornrennen körs för 86:e året i rad, här andas vi klassisk luft och vi bara älskar det!

maryscafe2  lauberhornup

Now we have been in Wengen for one week and we have experienced quit a lot. For example we have followed the work around Lauberhornrennen, seen the helicopters move equipment to the different race areas. We have also seen the world cup village been built up in the central parts of  Wengen. Other things we have done is to test restaurants to better be able to guide our guests. To the left, pictures from Marys Cafe by the Lauberhornrennen finish (Inner Wengen). Fantastic food and soups. Wengen really has it all – from the high class Swiss kitchen to the French, German and of course some Italian food and  influences. What about the skiing then? Well we would like to agree with a famous Swedish alpine racer who once said Wengen has the greatest skiing in the Alps. And in all means the whole system with the ski resorts Mürren and Grindelwald easily accessible  from Wengen makes it even more fantastic. The race Lauberhornrennen is taking place for the 86th time and here we breath the classical air and we just love it!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: