Skidåkning för alla/ skiing for everybody

image

 

Skidåkning, ett utav människans sätt att utnyttja snön för att förflytta sig i olika riktningar och latituder. Utförsåkaren nyttjar främst höjdskillnaden och tyngdpunkten, och svängarna är själva tekniken för att runda ev hinder på vägen. Det kan sägas vara grunden till det som i dag har flera nivåer och åk-kategorier. Tävlings åkning i skilda grenar där varje åkstil har sin svårighetsgrad och mått av fart. Oavsett om man gillar friåkning, piståkning, norskt nedstigande med bergskidan bakom dalskidan, eller en strukturerad alpin tävlingsform , kan vi konstatera att det är glädjen och naturupplevelsen som är den gemensamma dragningskraften tillsammans med fascinationen över vatten i fryst form och dess strukturer. Detta är verkligen vintersporten som passar alla, i alla åldrar.

image

Skiing is one of the humans way to use snow in purpose to move in different directions and latitudes. The downhill skier in first hand uses the altitude and weight. His turns complete the technics to get around different obstacles on his way. This is the foundation to several categories and levels of downhill skiing technics today.

In racing skiing the different diciplins in riding style has it own character of difficulties and level of speed. Independent of how ever you like free riding in pow or traditonal skiing in slopes, or the Norweegen down going with the upper ski behinde the lower ski, or the more structured form och alpine racing, we note that it is the common passion for water in frozen condition and its structures that unites. This really is the winter sport for everybody in all ages.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: