Matterhorn Glacier Park Zermatt

DSC_0167

Så äntligen fick vi bra väder och kunde bege oss upp till sommarskidåkningsområdet vid Kleine Matterhorn och platå Rosa. Fantastisk utsikt och härlig skidåkning. Höjden 3800m var absolut kännbar med de vanliga ingredienserna, yrsel, svårt att andas men efter en stund acklimatiserade vi oss och  fick ordning på andningen och hur vi rörde oss. Det gäller framför allt att anpassa sin ansträngningsgrad på dessa höjder. Skidåkningen var fantastisk och trots att flera av de alpina världscupslagen från bl a Finland, Schweiz, Österrike och Italien tränade portåkning, carving och balansövningar, så fanns tillräckligt med åkyta att nyttja. Verkligen en upplevelse vi rekommenderar och vi fick genast känslan av att detta måste göras igen.

DSC_0196

So at last nice and sunny wether on the summer skiing area up on Kleine Matterhorn and plateau Rosa. Fantastic skiing and a wounderful view. The latitude 3800 meters above sea line was absolutly recognizable with a dizzy feeling and hard breathing. Never the less we manage to aclimitise and put the right level of strength in our skiing. The skiing was great and a lot of slope area to ski despites all activitys among the world cup racers training on this latitude during summer. Among others we watched teams from Finland, Switzerland, Austria and Italy, gate training, and doing balance and carving exercise. This experience we truly like to recommend and our thoughts instantly pointed at the fact that we will do this again. To say something about the snow conditions they were almost such you can find during winter and after a few hours in sun, a bit like spring skiing. The slopes are opened between 07:45 am and 13:00 pm.

DSC_0159

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: