Skidsemester i Schweiz

Skidsemester i Schweiz

resortillschweiz

Boka din skidresa här

Skidresor och skidsemester i Schweiz

Schweiz har historiskt sett ansetts vara ett dyrt land att åka skidor i. Tyvärr en skröna som naglat sig fast i Schweiz, det är än idag  ett favoritresmål för kändisar och kungligheter som fotograferas när de är på skidsemester på orter som Verbier, Klosters, St Moritz, Wengen, Mürren mfl orter.

Eller alla bilder från G7 toppmöten i Davos. Klart är att Schweiz är ett favoritval både bland de som kan och de som kan tänka lite utanför ramarna och erbjuder en fantastisk skidåkning, en extremt hög standard på boende, mat, underhåll av skidbackar, dessutom är det ett tryggt och säkert land med en gästvänlighet utöver det vanliga. 

Det finns ca 150 skidområden varav vi erbjuder medlemsförmåner på samtliga orter. De mest kända skiddestinationerna i Schweiz är Jungfrau Region med världskända Wengen där traditionsrika Lauberhorn-Rennen World cup körs årligen.

Andra kända orter är Verbier, Davos, Klosters, Zermatt, St Moritz ,Engelberg, Crans Montana, Andermatt, Laax och Arosa-Lenzerhide. Se orterna Längst ned

Skidåkning över gränserna

Du hittar fantastisk skidåkning på många skidorter i Schweiz, skidområdena är stora och välutbyggda och det centrala läget mitt i Alperna betyder att Schweiz skidområden kan erbjuda skidåkning in till 3 av grannländerna.

Frankrike kan man komma till från flera av de mindre schweiziska orterna i skidområdet Portes de Soleil, ett område som är mest känt för den franska staden Avoriaz. Från Österrike är det bl.a.

Samnaun man kan komma till från Ischgl, den lilla bergsbyn Samnaun har  status som tullfri zon, det betyder att en semester här är lika med tillgång till billigare smycken, viner och andra produkter. Italien kan man komma till från Zermatt som hänger ihop med Cervinia inte långt från det 4 478 meter höga Matterhorn, som bildar gräns mellan Schweiz och Italien. 

Skiddestinationerna är välutbyggda och eftersom de används av många weekendgäster från Schweiz, kommer du ofta uppleva att det är väldigt lite liftköer och gott om plats på pisterna under veckans skidsemester.

De små bergsbyarna ligger som små pärlor på en rad, många med en lyxig touch i olika skepnader – vare sig det gäller god mat, som är mycket mer än ostfondue, fantastiska Schweiziska viner eller värmen du möter från lokalbefolkningen i  byar och städer.

Freeride och snowparks

Schweiz har flera särdeles välutbyggda skidresmål om man söker fantastiska snowparks, ta exempelvis Grindelwald eller Laax som bjuder på snöparker i absolut världsklass. Även i Mürren finns en snowpark värd namnet.

För freeride– och off pistentusiasterna erbjuder orter som Mürren, Engelberg och Klosters fantastiska möjligheter, men missa inte liftburna offpisten som erbjuds, på flera orter mindre kända för offpist. Där finns dessutom offpistrepor som egentligen inte upptäckts av flertalet ännu och där lokal guide kan visa dig dessa gömda pärlor. Mürren har också en fantastisk snow park och är känd som alpernas vackraste by. Enligt historien var det här författaren JRR Tolkien fick inspiration till bl a karaktären Gandalf.

Skidweekend – kort transfertid till flygplatsen

Flera av de schweiziska skidområdena ligger på bra avstånd i förhållande till flygplatser, med en kort transporttid. Zürich ligger exempelvis väldigt nära Engelberg, ett riktigt bra val av en destination för en skidweekend i Schweiz. Samtidigt kan nämnas att de allra härligaste pärlorna ofta ligger en bit bort men verkligen är värt den extra tid det tar.

Sommarskidåkning på glaciärer i Schweiz

Schweiz har flera glaciärer som är öppna för skidåkning på sommaren, här är det möjligt att finslipa skidformen under sommaren på glaciärerna i Zermatt och Saas-Fee där Zermatt med Plateau Rosa är känd som världens bästa sommarskidåkning, där börjar du åka på 3.800 meter.

 

 

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: