JarvsoMidsommar, alla festers fest, under sommarhalvåret, i alla fall om du är svensk. En högtid kantad av traditioner med viss variation från familj till familj men med många gemensamma nämnare där dans runt stången är en utav dem.

Och för skidälskaren? Ja lite beroende av hur mycket du använder dig av begreppet

älska snö. Även många skidåkare njuter ju av sommaren även om vi ibland uppfattar sommarhalvåret som en enda lång after ski, i väntan på det vita guldet. Denna midsommarafton 2019 styrde vi kosan till destination Järvsö, väl medveten om det anrika och traditionsrika midsommarfirandet i Järvsö.

Succén var nästan given då Järvsö som resort/ destinationen vuxit enormt de senaste åren där samarbete, marknadsföring och innovativt tänkande tagit byn som en gång kallades Sveriges närmaste alp till helt nya höjder.

Fler skidbackar i Järvsöbacken, ny 6-stols lift, en utav Europas bästa bike-parks, Bergshotellet med ski shop och ski in och ski out, inspelningar av wild kids samt Järvzoo med sin trätrall att skåda djur ifrån, och så detta härliga event, svensk midsommar då den är som allra bäst.

Vi började med att inta ett bord på anrika Stene gård där Monika med personal levererade en fantastisk lunchbuffé samtidigt som vi fick äran att se och lyssna på folkmusik, uppleva dansen kring midsommarstången för att sedan runda av med ett besök på Lill-Babs museum.

Allt förpackat med genuinitet, kärlek och passion för den kulturskatt Järvsö förvaltar som en del utav Ljusdals Kommun i Hälsingland.

Så då avslutningsvis vad fick skidåkaren i oss ut utav detta? Ja en unik utsikt från Stene gård med den vackra Järvsö kyrka invidd Ljusnan, men bortom kyrktornet kunde vi glädjas åt synen av Järvsöbacken, 6-stols liftens toppstation och Bergshotellet.

Det är midsommarafton och nu vänder det!! Snart väntar en pist för oss alla att njuta i. Kanske får vi se just dig i Järvsö på något utav våra skid-event för medlemmar som vi hoppas kunna genomföra i början av säsongen,  välkommen till Hälsingland!

midsommar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.